АВСТРИЯ- Предколедни емоции в Будапеща и Виена!🚌

Предколедни емоции в Будапеща и Виена
12.12.2019 – 15.12.2019
4 дни, 2 нощувки
Цена: от 209 лв.

ПРОГРАМА

Ден 1: София – Будапеща(834 км.)
Възможност за двупосочен трансфер от Вашия град до София. Вижте градовете, от които е възможно отпътуване по долу. Сборен пункт на Автогара Сердика, София. Отпътуваме около 18:00 ч. към за Унгария. Нощен преход.


Ден 2: Будапеща
Пристигане в Будапеща сутринта. Свободно време или може да се включите към организирана обиколка на Будапеща с нашия екскурзовод.
Мирен и кипящ, огромен и все пак дружелюбен, градът е съкровищница от стари сгради, минерални извори, невероятна кухня и бунтарски дух. Река Дунав се простира на 28 км през града, а хълмовете създават живописна рамка на изисканите сгради в стил барок, неокласика и сецесион. По желание и с допълнително заплащане – туристическа програма в града – панорамна и пешеходна обиколка, при която ще видим Площада на героите, Рибарските кули, Парламента, църквата „Св. Матияш” и др. Ще имате възможност за разходка с корабче по р. Дунав. Настаняваме се в хотела, след което пожелание и срещу доплащане може да вечеряте в ресторант с жива музика. Нощувка.


Ден 3: Будапеща – Виена(245 км); Виена – Братислава(83 км)
Закуска. Отпътуваме за Виена. В града на Моцарт, логично обиколката започва от Виенската Опера. От там ще се спуснем по най – емблематичния булевард на столицата, вдъхновен от Парижките улици, но с ясната идея да е още по – красив. Малко по – навътре в града ще се озовем на абсолютно симетричния Площад „Мария Тереза“, от фасадите на сградите до храстите и цветята, всичко е в перфектен огледален синхрон. Ще видим и два от най – красивите виенски дворци и техните идеално поддържани градини – изящният „Белведере“ и колосалният „Хофбург“, който 600 годинии е бил дом на една от най – великите европейски династии – Хабсбургите. А след няколко барокови площада и една доста странна цветна къща достигаме до мрачната „Колона на чумата“  и дантелената Катедрала „Свети Стефан“. И ще имате свободно време в близост до най – голямата търговска улица на Виена. Отпътуваме за Братислава, за да се настаним в хотела ни. Нощувка.


Ден 4: Братислава – София(962 км)
Закуска. Туристическа програма в Братислава. Крепостта “Братиславски храд” – Дворецът и четирите кули и по желание Историческия музей“Архиепископския дворец”, Старото кметство. Отпътуване за България. Вечерта, пристигане в София. Следва късен трансфер до Вашия град.

ЦЕНИ

Датa: Човек в двойна стая Деца до 12г. Единична стая Трети възрастен
12.12.2019 – 15.12.2019 209.00 лв. 188.00 лв. 309.00 лв. 209.00 лв.

– Посочените цени са в лева, на човек за посочения период.
– Цената за дете е валидна при настаняване с двама възрастни.

Цената включва:

 • Транспорт с автобус 3* (климатик, аудио и видео система, минибар);
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* / 1 в района на Будапеща, 1 в района на Братислава/;
 • Застраховка Помощ при пътуване в чужбина с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания Армеец;
 • Туристическа програма в Братислава;
 • Водач от фирмата през цялото пътуване;
 • Безжична аудио система по време на туристическите обиколки.

Цената не включва:

 • Доплащане за застраховка за лица над 70 г. – 8 лв.;
 • Вечеря с жива музика в Будапеща – 25 евро;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Входните такси за посещаваните обекти и билети за обществен транспорт;
 • Разходи от личен характер.

Допълнителни екскурзии:

 • Туристическа обиколка на Будапеща  – 10 евро;
 • Туристическа обиколка на Виена – 30 евро (при минимум 20 туристи);
 • Разходка с корабче по р. Дунав – 20 евро.

Предлагаме Ви тръгване от Вашия град до сборен пункт: Автогара Сердика, София

 • Враца (от автогарата) / 20 лв.
 • Ботевград (от Лукойл до магистралата) / 20 лв.
 • Луковит (от площада пред полицията) / 20 лв.
 • Плевен (от офиса на бул. Данаил Попов 12) /20 лв.
 • Пловдив (пред автогара “Юг”) / 39 лв.
 • Пазарджик (от Шел на АМ Тракия) / 39 лв.
 • Ст. Загора (от автогарата) / 49 лв.
 • Нова Загора / 49 лв.
 • Сливен (пред ЖП гарата) / 49 лв.
 • Ямбол (пред автогарата) / 49 лв.
 • Бургас (от OMV до хотел Мираж) / 59 лв.

* Цените са за двупосочни трансфери до София и обратно.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Обиколка на Будапеща- цена за възрастен 19 лв./ дете- 10 лв.
Парламента – една от най-големите парламентарни сгради в света, смесица от различни архитектурни стилове; крепостният хълм “Будавар” с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата “Св. Матяш”, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата – издигната от Хабсбургите, за да защитава “перлата на Дунава” от нападения; Площадът на героите – огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. Следва пешеходна разходка по най-красивата улица на Будапеща – Ваци.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА- Транспорт с комфортен туристически автобус; Екскурзоводско обслужване на български език.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА- Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание на клиента, извън туристическата обиколка. Лични разходи.

Разходка с корабче по р. Дунав- цена за възрастен 39 лв./ дете- 20 лв.
Насладете се на чаша изкрящо вино, по време на едночасовата разходка с корабче по река Дунав. Изживяване, което заслужавате!
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА – Билет за корабче по Дунава; Чаша вино.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА- Лични разходи.

Обиколка на Виена- цена за възрастен 29 лв./ дете- 14 лв.
Дворецът „Белведере“, един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард „Рингщрасе“, изграден на мястото на старата крепостна стена;Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият увеселителен парк в Европа „Пратер“ със символа на Виена – Виенското колело.
Пешеходна обиколка с местен екскурзовод на български език в старата част на Виена: Площад Мария Терезия, където се намират двата музея – близнаци – Музея на история на изкуството и Природо-научния музей;„Хофбург“ – резиденция на династията на Хабсбургите в продължение на 600 години; „Площад Грабен“ със своята интересна Колона на чумата, в характерния за града бароков стил. На колоната са изобразени множество скупчени облаци, около които са разположени статуи на светци, отправящи горещи благодарствени молитви за отмирането на чумната епидемий; „дантелената“ катедрала Свети Стефан – разположена в самото сърце на австрийската столица, катедралата е не само емблема на града, но и един от нейните най-важни паметници на готическата архитектура.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА- Транспорт с комфортен туристически автобус;  Екскурзоводско обслужване на български език.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА- Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание на клиента, извън туристическата обиколка; Лични разходи.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, разходи за съкращаване и прекъсване на пътуването, разходи за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 дни от датата на подписване на договора за туристическо пътуване, от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел.
Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.